A veszprémi érsek a terroristák áldozatait is felelősnek tartja a tragédiáért

Márfi Gyula érsek liberálisként határozza meg önmagát. A Veszprém Megyei Naplónak küldött levelében mégis kifejti, hogy nem szeretne "az ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájában" élni. A lap által szervezett megemlékezéssel, amellyel a Charlie Hebdónál agyonlőtt emberek előtt szeretnének tisztelegni, az érsek is egyetért, és hangsúlyozottan elítéli a terrortámadást. Ugyanakkor nem tudja magába fojtani véleményét, amely szerint a szörnyű cselekményekért nemcsak a terroristákat és elvbarátaikat tartja felelősnek, hanem "a Charlie Hebdo újság alkalmazottait is és még inkább azt az ultraliberális törvényhozást, amely a vallásukhoz ragaszkodó európai polgárokat nem védi meg az olyan durva, ízléstelen és - egy normális jog szerint - törvénytelen támadásoktól, mint amilyeneket az említett újság rendszeresen elkövetett".
Az érsek számon kéri a lapon, hogy miért kellett meztelenül ábrázolniuk Mohamed prófétát és a lehető legalpáribb eszközökkel kigúnyolni a kereszténységet, illetve "izraelita testvéreink" hitét. Márfi úgy véli, hogy mivel a jogrendszer nem ad lehetőséget a megbántottaknak hogy megvédjék magukat és a hitüket, így számukra nem marad más eszköz, mint a törvénytelen - és az érsek szerint is "erkölcstelen" – önbíráskodás.
Az érsek elismeri, hogy Európában alapérték a szabadság, csakhogy nem az a túladagolt szabadság, ami előtt "az ultraliberális európai ember térden csúszik". Ez a szabadság Márfi szerint már nem gyógyít, hanem öl.
Az érsek – mint írja – nem akar "az ultraliberális újságírók véleménydiktatúrájában" élni, és nehezményezi, hogy „náluk” még hírértéke sem volt az Iszlám Állam által megerőszakolt, lefejezett és keresztre feszített keresztények tragédiájának.
„Én nem vagyok Charlie” – írja a levél végén franciául is. Ugyanakkor elítéli a támadást, és imádkozik az áldozatokért.

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés