Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot! - 210 éve született Deák Ferenc

Deák FerencPápán a Demokratikus Koalíció lokális szervezete a Deák Ferenc emlékháznál tartott megemlékezést Deák Ferenc születésének 210. évfordulója, valamint a szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából.

Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke üdvözölte a résztvevőket. Kerecsényi kijelentette: A jelenlegi hatalom áldatlan tevékenysége következtében napjainkban négy és félmillió magyar állampolgár él a létminimum határán, vagy mély szegénységben. Igen komoly, és egyre súlyosbodó gond a szegénység hazánkban. Egy múlt hónapban készült felmérés alapján tovább nőtt a nehéz anyagi helyzettel szembenéző háztartások száma, amivel hazánk az EU sereghajtói között képviselteteti magát.

A választókerület elnöke a következő nyilatkozatot tette: A Demokratikus Koalíció a szolidaritás és a köztársaságiasság pártja, majd idézte a DK szombati kongresszusán elfogadott Kredo szavait: "A Köztársaság nemcsak a sikereseké, hanem minden polgáré. A Köztársaság állama mérsékeli a társadalmi egyenlőtlenségeket. A Köztársaságban nem övezi megvetés a kevésbé szerencséseket, a lemaradókat, az elesetteket; a közösség szolidáris velük. A társadalmi szolidaritás, a közösségért viselt felelősség elválaszthatatlan a támogatásra szoruló, nehéz sorsú polgártársainkról való gondoskodástól…”

Kerecsényi Zoltán szóba hozta a pápai húsgyár esetét is, elmondása szerint a gyár és kétkezi dolgozóinak helyzete jelenleg is aggodalomra ad okot: nem szabad hagyni, hogy még több helyi dolgozó és családjának helyzete váljon kilátástalanná, hogy még több ember szegényedjen el Pápán és környékén! Mentsék meg a pápai dolgozókat és szabjanak gátat Pápa és környéke további elszegényedésének!

A DK választókerületi elnöke felszólalásában Deák Ferencről is megemlékezett. - Deák Ferenc az ország felemelkedésének, pénzügyi és szellemi művelésének jeles képviselője volt. Megfontolt és önzetlen politikusként odafigyelt a szegényebbek sorsára is. Hétköznapjai során, sétái során, az utcán járva öt forintot osztogatott szét a koldusok között – mondta Kerecsényi Zoltán, majd felidézte Deák Ferenc gondolatait: „Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot! Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni.”

Kerecsényi zárásként a haza bölcsének hűségét, humánusságát állította mindenki elé követendő példaként.

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés