Mostantól Magyarországon gyártják a Duplót

A LEGO Csoport 1992 óta van jelen Magyarországon, 2008 óta pedig a Nyíregyházi Ipari Parkban gyártják is a játékokat. A sikeres együttműködés jeleként 2012-ben a vállalat a nyíregyházi egység bővítésébe kezdett, melynek költségei hozzávetőlegesen hatvanmilliárd forintra tehetők. A beruházás fontosságát jelzi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt az új gyáregység megnyitóján.

A LEGO története

A LEGO eredete az 1930-as évekre nyúlik vissza. 1932-ben egy Dán asztalosmester Ole Kirk Christiansen alapította meg a céget, mely a kezdetekben még fajátékokat gyártott. A világháború után. pénzügyi megfontolásokból álltak át a ma ismert műanyag alapanyagra. Az összeillesztés a tetején bütykös, az alján pedig lyukas elv mentén történt már akkor is. Hihetetlen, de akkoriban nem volt kelendő a játék, az emberek ugyanis idegenkedtek a műanyagtól. Az alapító fia 1954-ben vette át a céget, aki teljes reformot hirdetett. Az összeillesztést még egyszerűbbre módosította, és így jött létre a mai formájában ismert LEGO. Érdekesség, hogy az akkor gyártott elemek, teljesen kompatibilisek a maiakkal. Innét kezdve egy hosszú diadalmenet kezdődött, majd 1990-re a vállalat bekerült a világ tíz legnagyobb játékgyártója közé.

Magyar Duplót a világnak

Ennek a sikertörténetnek mi is részesei vagyunk, sőt egyre nagyobb szeletet hasítunk ki belőle. A LEGO Csoport a tavalyi évben 354 millió eurót fektetett a beruházásaiba, ebből 200 millió került hazánkba. Az új gyártókomplexum nagyjából a háromszorosa az eddig meglévőnek, ami 122 ezer négyzetmétert jelent. Ekkora területen, több funkció is helyet kapott. Van műanyag fröccsöntő üzem, dekorációs, feldolgozó és csomagoló részleg, raktár és egyéb kiszolgáló egységek. A cég külön figyelmet fordított az energiatudatosságra, a villamos és világítási rendszerek mind energiatakarékosak. A vállalat eladási mutatói évről-évre emelkedő tendenciát mutatnak. Ennek tudható be a terjeszkedés és a kapacitásnövelés is. Nyíregyházán is új eddig hazánkban nem csomagolt játékok gyártása is beindul. Az ezekhez szükséges gyártósorok üzembe helyezése február óta tart. A legnagyobb siker, és a bizalom jele is egyben, hogy a LEGO-Csoport egy sikertermékét a Duplót, ezentúl kizárólag hazánkban állítják elő. Ez az eddigi 18 millió doboz helyett, 300 millió doboznyi játékot jelent.

napigazdasag.hu

hvg.hu

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés