A mexikói drogkartell, gyerekek szerveivel kereskedett!

Templomos lovagok, szép név. Az embernek a középkori eszméktől vezérelt, a nőket és a gyámoltalanokat védelmező férfiak jutnak eszébe. Hogy miért pont ezt a nevet választotta magának Mexikó egyik legrettegettebb bandája, azt nehéz lenne megmondani. Egy biztos, a név ebben az esetben nem kötelez. A mexikói templomos lovagok, nem nemes eszméket követnek, hanem az emberi lélek legsötétebb bugyraiból halásszák elő tetteiket.

Mexikó és a bandák

Mexikó egyik legnagyobb problémáját a bandák uralma, és egymással vívott harcai jelentik. A jellemzően drog kereskedelemmel foglalkozó bandák tagjainak száma, több százezerre tehető. A bandák egymás közötti, és a rendfenntartó erőkkel folytatott háborúiban az elmúlt évtizedben, hozzávetőlegesen 70 ezer ember halt meg. Ez egy nagyobb magyarországi város lakosainak száma. A drogkartellekre jellemző, hogy nem válogatnak az eszközökben. Ha valaki az útjukban van, vagy nem fizeti, mondjuk a védelmi pénzt, azt a legkegyetlenebb kivégzési módszerekkel juttatják a túlvilágra. A rivális bandatagok az elrettentés céljából aztán, a legmegalázóbb helyzetekben függesztik ki az ellenséges holttesteket a városok forgalmas pontjain. A helyzet olyan súlyos, hogy rendszerint a katonaság bevetésére is sor kerül, a rendőrségi rajtaütések során.

Önvédelmi csoportok

Egy ilyen országban becsületes állampolgárként élni, természetesen nem egyszerű. A rendőrség munkáját segítendő, ezért úgynevezett önkéntes önvédelmi csoportok szerveződnek. A Mexikó északnyugati részét uraló Templomos lovagok kegyetlenkedéseit megunva, a helyi polgárőrök fegyvert ragadtak, és addig nem teszik le, amíg meg nem törik a banda hatalmát. A kormányzat a helyszínre rendelte a katonaságot, ezzel kijátszva a helyi korrupt rendőrséget. Az összehangolt akció eredményeként sikerült elfogni Manuel Plancarte Gaspart, a banda egyik kegyetlen tagját. Állítólagosan ez a tag felelt, a Templomos lovagok egyik olyan bevételi forrásáért, ami még az edzett mexikóiakat is megdöbbentette.

Gyermekrablás, szervkereskedelem

Gaspar feladata gyermekek elrablása volt, akiket aztán titkos klinikákra szállított. Ott eltávolították a szerveiket, amit aztán áruba bocsájtottak. Állítólag évek óta űzték ezt a tevékenységet, de konkrét esetszámot nem közöltek a hatóságok. A polgárőrök vezetője viszont beszámolt egy esetről, amikor sikerült kiszabadítani egy csapat gyermeket a banda egyik autójából. Mint elmondta a gyermekek a tengerpartra igyekeztek, amikor elrabolták őket és egy furgon hűtőterébe zárták a bűnözők. Hogy a banda miért tért át a kábítószer kereskedelemről ilyen típusú pénzszerzésre az még nem világos. Egyvalami azonban biztos, ismét beigazolódik az elcsépelt mondás: az alvilágnak nincs romantikája. Ilyen súlyos cselekedeteket csak pszichopaták képesek elkövetni.

blikk.hu
mno.hu

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés