Mégsem Farkas Helga maradványait találták meg

A rendszerváltás utáni első magyarországi emberrablás, a mai napig élénken él az emberek fejében. Talán azért is, mert az áldozat soha nem került elő, sem élve, sem holtan. Az Orosházán élő Farkas család a rendszerváltás nyertesei közé tartozik, legalábbis anyagi értelemben. Az édesapa Farkas Imre már a kilencvenes évek elején jól menő vállalkozó volt. Bárt, sörözőt és fagylaltozót üzemeltettek, de a szerencsejátékban is érdekeltségeik voltak. Később Szegedre költöztek, de rendszeresen visszajártak az orosházi vállalkozásaikat ellenőrizni. Farkas Helga is gyakran megtette ezt az utat, itt érte a végzete is. Sportautóját félreállították és elrabolták. Még aznap jött az első telefonhívás a zsarolóktól. A legfőbb gyanúsítottak a család közeli ismerősei, de tényeket azóta sem tudunk az esetről. A szülők még abban az évben elváltak. Rá két évre a Btk. -ba bekerült az emberrablás, valamint Uri Geller is megpróbált segíteni az ügy megoldásában.

Azóta bármikor emberi maradványokat találnak az eset tágabb környezetében, az első felmerülő név mindig Farkas Helgáé. Így volt ez tegnap is. Jászberény határában az erdészek csontokat találtak, a reménykedés azonban nem tartott sokáig. Úgy néz ki egy avar-kori lelet került elő a föld alól, így a muzeológusok feladata az csontok elemzése.

A félreértés abból alakult ki hogy a sír viszonylag közel volt a talajhoz. Ahhoz hogy a mezőgazdasági gépek kifordítsanak egy-egy csontot, maximum 30-40 cm mélyen lehetnek. Ebből a mélységből, valamint a csontok épségéből következtetett a helyszínre érkező orvos, hogy maximum 40 éve kerülhettek a föld alá. Mivel pont itt Jászberény határában keresték Helgát a kilencvenes évek elején a képlet összeállt a fejekben.

szoljon.hu
index.hu

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés