Egy tucat új darabot mutat be a Veszprémi Petőfi Színház

Változatos és izgalmas színdarabokra számíthatnak a következő évadban a veszprémi színházrajongók, illetve mindenki, aki rendszeres látogatója a Veszprémi Petőfi Színháznak. Oberfrank Pál, a színház igazgatója szerdán tartotta meg évadismertető sajtótájékoztatóját. Az eseményen nemcsak a következő évad darabjairól kaphattunk tájékoztatást, de bemutatásra került az 50 év Thália szolgálatában című könyv, illetve szó esett a Polányi Passió idei előadásairól is.

Oberfrank Pál elmondta, hogy a jövő évadban összesen nyolc felnőtt-, valamint négy gyerekdarabot mutatnak be a Veszprémi Petőfi Színházban. A nagyszínpadon láthatja majd a közönség a Chicago című musicalt, amelyet Eperjes Károly fog rendezni. Szintén műsorra tűzték a Bécsi vér című operettet és A vadkacsa című Ibsen drámát. Dürrenmatt-tól láthatja majd a közönség a Fizikusok című darabot, és a társulat bemutatja a Szerelmem Petőfi című zenés játékot is.

Szerednyei Béla rendezésében láthatja majd a közönség az Anna Kareninát, a Levelek a lövészárokból című előadást pedig Kéri Kitty fogja rendezni. Vendégelőadás is lesz a jövő évadban, mégpedig a székesfehérvári társulat által bemutatott Padlás című előadás.

A veszprémi társulat a gyerekekről sem feledkezett meg, őket a Hófehérke és a hét törpe, a Süsü a sárkány és a BonBon matiné előadásai várják, továbbá lehetőségük lesz megtekinteni A vaskakas című táncjátékot is.

Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén június 6-án már másodszor kerül megrendezésre a Bérletek éjszakája című rendezvény. Az esemény keretében az érdeklődők kedvezményesen válthatják meg a jövő évadra szóló bérleteiket.

Poór Ferenc 50 év Thália szolgálatában című könyve is bemutatásra kerül a szerdai sajtótájékoztatón. A művet az író és Varga Róbert, a színház sajtóreferense mutatta be, aki elmondta, hogy a könyv a színház elmúlt 50 évét mutatja be a sajtó tükrén keresztül.

A Polányi Passió Egyesület elnöke, Sebe István is részt vett az eseményeken, aki tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy egy év szünet után ismét lesz Polányi Passió Magyarpolányban június 6-án, 7-én, 8-án, 13-án és 14-én.

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés