Csökkent az Angliában munkát vállaló magyarok száma?

Ugyan a brit kormány az utóbbi időben egyre többször szólalt fel a külföldiek bevándorlása ellen, és több intézkedést is bevezetett, a külföldi betelepedők száma mégis jelentősen növekedett. A tavalyi évhez képest több bolgár és román munkavállaló érkezett a szigetországa, ugyanakkor a statisztika szerint kevesebb magyar állampolgár folyamodott társadalombiztosítási kártyáért idén.
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerint a júniussal zárul tizenkét hónapban nettó 260 ezer új bevándorló érkezett Nagy-Britanniába. Ez jelentős emelkedésnek számít, hiszen egy évvel korábban 182 ezer fős nettó bevándorlást mértek. Az Európai Unió más országaiból bevándorlók száma 45 ezer fővel nőtt, ezt nagyrészt a Bulgáriából és Romániából érkezők számának növekedése okozta: a becslések szerint összesen 32 ezren érkeztek Nagy-Britanniába az egy évvel korábbi 18 ezer helyett. A két országgal szemben korábban a brit kormány hét éves bevándorlási korlátozást vezetett be, ami idén januárban járt le.
A statisztikai hivatal jelentéséből közvetve derül ki, hogy hogy a Nagy-Britanniában újonnan munkát vállaló magyarok száma csökkenhetett éves összevetésben. A magyar bevándorlók konkrét létszámára vonatkozóan ugyan nem található becslés a beszámolóban, de az kiolvasható belőle, hogy a szeptemberrel zárult tizenkét hónapban 21 ezernél valamivel több magyar állampolgár folyamodott társadalombiztosítási kártyáért Nagy-Britanniában az egy évvel korábbi azonos időszakban regisztrált 26 ezer után.
David Cameron, brit miniszterelnök kormányát érzékenyen érintheti a statisztikai jelentés, hiszen azt ígérték, hogy a jelenlegi parlamenti ciklusban több százezerről évi néhány tízezerre szorítja le a bevándorlók számát. Ehhez képest elmondható, hogy a 2010-es előző választások idején mért szinthez képest nem csökkent a nettó bevándorlás, sőt, 16 ezer fővel emelkedett. A konzervatív-liberális brit kormánykoalíciónak ebből még komoly problémája lehet a fél év múlva esedékes választásokkor.

Kategória: 
szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés