Cikkek

A mexikói drogkartell, gyerekek szerveivel kereskedett!

Templomos lovagok, szép név. Az embernek a középkori eszméktől vezérelt, a nőket és a gyámoltalanokat védelmező férfiak jutnak eszébe. Hogy miért pont ezt a nevet választotta magának Mexikó egyik legrettegettebb bandája, azt nehéz lenne megmondani. Egy biztos, a név ebben az esetben nem kötelez. A mexikói templomos lovagok, nem nemes eszméket követnek, hanem az emberi lélek legsötétebb bugyraiból halásszák elő tetteiket.

Mexikó és a bandák

Milyen lett az ország főtere? Jó. Megtudhatja miért.

Az elmúlt évtizedekben, számos tér újult meg hazánkban. Szinte mindegyik kapcsán voltak kisebb-nagyobb viták. Ezek általában a következő témák körül forogtak. Mennyire legyen újító az átalakítás? Sokan ugyanis ragaszkodnak a meglévő tereikhez, ők úgy gondolják, egy felújítás is elegendő lenne. Mennyiben változzon a funkciója? Egy tér, a kialakításától függően számos funkciót betölthet. Lehet egy parkszerűbb, a sétálókat kiszolgáló terület. Vannak olyanok, melyek inkább a rendezvények megtartásának kedveznek.

Minden, amit tudni kell a hétvégén induló Forma-1-ről

Az idei szezonnyitó Melbourne-i versenyt a szokásosnál is felfokozottabb várakozás előzi meg. A sportág az előző évad óta olyan átfogó reformon ment keresztül, amire még nem volt példa. Nézzük mire érdemes figyelni. Mi jobb most megtudni, hogy ne kelljen a verseny közben utánanézni.

A legfontosabb technikai változások

Újabb nyomok a lezuhant repülőgép ügyében

Napok óta az érdeklődés középpontjában van, a malajziai Boeing 777-es eltűnése. Ahogy az lenni szokott, egyből megindultak a találgatások és számos elmélet született a tragédia kapcsán. A tény azonban az, hogy még mindig nem tudni mi okozta a szerencsétlenséget. Nézzük, az elmúlt négy nap alatt milyen magyarázatokkal álltak elő a szakértők, és mire jutott a kutatás. A Malaysia Airlines MH370-es pekingi járata szombaton tűnt el az égről.

Új, minden eddiginél veszélyesebb kórokozó támadja a hazai szőlőültetvényeket

A szőlőt számos betegség megtámadhatja. Ezek közül a legveszélyesebb, az aranyszínű sárgaság fitoplazma. Fertőzés esetén, először csökken a terméshozam, majd pár év alatt kipusztulnak a tőkék is. A legnagyobb probléma, hogy jelenleg hatásos növényvédőszeres kezelés nem létezik ellene. Egy lehetőség van, a kórokozót terjesztő amerikai szőlőkabóca irtása. A múlt év augusztusában mutatták ki először az aranyszínű sárgaság kórokozóját, egy befogott szőlőkabócában, és azóta hazánk is veszélyeztetett a kifejezetten káros betegség szempontjából.

Egymillió ember szenved migréntől Magyarországon

Tizenkét milliárd forint támogatást kapott az államtól a NAP, a Nemzeti Agykutató Program. A cél, hogy a kutatásokkal olyan gyakorlati eredményekre jussanak, melyek a gyógyszerfejlesztést támogatják, és az orvosi ellátás javítását eredményezik. A négy évre szóló, kutatócsoportonként évi százmilliós támogatás valóban nagy lépés, de az Európai Unió és az Egyesült Államok már szintén indított hasonló céllal programokat, melyekre ennél az összegnél is nagyságrendekkel többet költenek.

Trükkös tolvajok járják a Veszprémi társasházakat

Az elmúlt időszakban, több trükkös tolvajról szóló híradást hallhattunk Veszprém városából. Sajnos egyre gyakoribb, hogy idős, sokszor szinte magatehetetlen embereket csapnak be. Az áldozatoktól pedig sokszor az utolsó nyugdíjból félretett forintjaikat lopják el. Nemrég egy 90 éves idős hölgyet és a házastársát rövidítették meg. Az eset érdekessége, hogy már másodszor jártak pórul az idős emberek. Mindkét alkalommal akkor jutottak be a lakásba a bűnözők, amíg a házaspár férfi tagja a kutyát sétáltatta. Az első esetnél a bácsit leszólította egy fiatalember az utcán.

Pontszerző helyen a magyar lányok Szocsiban

Az elmúlt napokban az újságcikkek még Miklós Edit fantasztikus hetedik helyéről szóltak. Mivel a téli olimpián szereplő sportágak nem kifejezetten nevezhetőek Magyarországon tömegsportoknak, az eredményességünk is elmarad a nyári játékokhoz képest. Egy hetedik hely így még értékesebb. A hírek azonban valószínűleg most pár napig a magyar női gyorskorcsolya váltóról fognak szólni. Ők eddig is szolgáltattak témát a sajtónak, de leginkább a sajnálatos belső feszültségek miatt.

Zsibbad a lába? Forduljon szakemberhez!

Amióta az ember két lábra állt ki vagyunk téve a gerincből kiinduló fájdalmaknak, mozgásszervi betegségeknek. A mozgásszegény életmód mellett pedig a vázrendszert tartó izmok is úgy elgyengülhetnek, ami komoly problémák forrása lehet. Az egyik ilyen gyakori tünet a láb zsibbadása, elsőre nem tűnik súlyosnak, de aki átélt már ilyet az tudja, milyen kellemetlen tud lenni. Érdemes komolyan venni ezt a jelzését a szervezetnek, mert komolyabb problémák előfutára lehet, kezelése pedig egyszerű és fájdalommentes. Lássuk, mi okozhat zsibbadást az emberi testben.

A hétköznapi zsibbadás

Férfi vs. női párosítás MMA mérkőzésen?

Tavaly az év végén, egy igazán különleges küzdősport esemény híre járta körbe az internetes világot. A legnevesebb hírportálok is kész tényként kezelték a hírt, hogy december 20-án Rio de Janeiróban megküzd egymással Emerson Falcao és Juliana Velásquez. A küzdelem ötletét a nagy múltú Shooto szervezet promotere Andre Pedernerias vetette fel. A kezdetektől fogva nagy volt a hírverés, a küzdelemnek saját Facebook oldalt is indítottak. Ahogy várható volt a kritikusok sem várattak magukra. Néhány napon belül a harcművészet minden jelentős szereplője kifejtette az álláspontját, egy ilyen küzdelem létjogosultságát illetően. A Facebook oldalon a kommentezők között is parázs véleményháború alakult ki. Az UFC tulajdonosa Dana White egy szóval válaszolt arra a felvetésre, hogy az Egyesült Államokban is várható-e hasonló küzdelem. A válasz tömören ennyi volt: lehetetlen.

Oldalak

szárító
Senki nem gondolná, de a szobában szárított vizes ruhák is komoly egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. A száradó ruhák miatt ugyanis akár 30 százalékkal is megemelkedhet a helyiség páratartalma, ami kedvez a különféle penészgombák elszaporodásának. Ezek belélegzése padig súlyos... Tovább...
További információk:

Bejelentkezés